Românii sunt vestiţi în lume pentru mesele de Relevion bogate în calorii. Medicii recomandă însă moderaţia, în special în privinţa alimentelor tradiţionale din carne de porc, care au un conţinut ridicat de grăsimi.
Specialiştii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia că preparatele din carne de porc şi carnea de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
Totodată, aceştia subliniază că alimentaţia trebuie să fie şi în perioada sărbătorilor diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate.
Medicii recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.
În cazul persoanelor care vor participa la Revelionane organizate în aer liber se recomandă protejarea de frig prin purtarea unor obiecte vestimentare potrivite sezonului, dar şi a accesorilor precum căciuli, mănuşi şi fulare.
De asemenea, este bine ca petrecăreţii să intre periodic în locuri încălzite.
Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă, susţin medicii. Aceasta trebuie făcută cu lichide calde, care nu conţin alcool.