Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, care în ultima săptămână a fost vizitat de peste o mie de persoane.
Peste o mie de turişti au vizitat, din 23 decembrie, adică de la inaugurare şi până acum, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est, potrivit Adelinei Grigoroiu, PR manager al complexului de gheaţă.
"Au fost până acum aproximativ o mie de turişti şi zilele acestea ne aşteptăm ca numărul lor să crească, fiind o perioadă în care mulţi au liber", a declarat, luni, Adelina Grigoroiu.
Douăzeci de turişti străini s-au încumetat să facă mai mult decât să viziteze obiectivul de gheaţă de la Bâlea Lac şi vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă din cadrul acestuia, iar apoi vor înnopta într-una din camerele de gheaţă.
Rezervările au fost făcute încă din toamnă, însă în ultimul moment două au fost anulate.
"Hotelul este plin, două camere sunt libere pentru că rezervările au fost anulate. Cele trei igluuri adiacente hotelului nu au fost încă terminate, parţial datorită vremii, care a fost mai călduroasă, parţial datorită faptului că de-abia ce am finalizat construcţia hotelului", a declarat Adelina Grigoroiu.
Potrivit acesteia, turiştilor străini cazaţi în hotelul de gheaţă li se vor alătura la petrecere şi câţiva români cazaţi la Cabana Bâlea Lac, din imediata apropiere. Meniul de Revelion include un aperitiv servit pe platouri de gheaţă, supă cremă de morcovi, friptură de porc cu garnitură şi un desert special, servit tot pe farfurii de gheaţă. Acesta este completat de "foarte multă băutură" şi muzică bună.
Turiştii străini se vor retrage, apoi, la finalul petrecerii, în camerele de gheaţă.
În acest sezon, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, ajuns la a opta ediţie, are 12 camere, tema fiind "Carnava