Turiştii străini care au vizitat pe parcursul anului 2012 România şi-au petrecut marea parte a timpului liber participând la circuitele culturale organizate în ţară, cele mai multe având ca punct de pornire Capitala şi ajungând apoi în regiuni precum Transilvania, Maramureş sau Bucovina. De asemenea, s-a înregistrat o creştere a numărului de tineri veniţi în concediu în zonele rurale din ţara noastră.
Tot în 2012, italienii, germanii şi spaniolii au vizitat Bucureştiul pentru a se întâlni cu româncele pe care le-au cunoscut fie în străinătate, fie prin intermediul internetului. Alţi turişti străini au ajuns în ţara noastră după călătorii pe vase de croazieră pe Dunăre sau pe Marea Neagră. Nu au lipsit, însă, nici cei veniţi în România la tratament în staţiunile balneare, şi nici cei atraşi de staţiunile de pe litoral.
În primele zece luni ale anului 2012, la punctele de frontieră ale României au fost înregistrate 6.898.400 de sosiri ale vizitatorilor străini, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit celor mai recente date făcute publice de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).
De asemenea, cea mai mare parte a străinilor care au vizitat ţara noastră, mai exact 94% dintre ei, au provenit din ţări europene, aproape 60% din dintre ei fiind cetăţeni ai Uniunii Europene (UE). Dintre aceştia din urmă, pe primul loc în top s-au aflat ungurii, urmaţi de vecinii bulgari, de germani, italieni şi polonezi.
Ce fel de vacanţe preferă turiştii străini care vin în România
Cea mai mare parte a străinilor care ajung să viziteze România vin în ţara noastră pentru a participa la diferite evenimente, fie ele conferinţe, concerte sau chiar întâlniri de afaceri. Cei care aleg, însă, România ca destinaţie de vacanţă preferă, în general, să plătească pentru circuitele culturale organizate în diferite