Pentru ca sarbatorile de iarna nu s-au incheiat, iar romanii sunt tentati sa exagereze cu bautura si mancarea, medicii ii sfatuiesc sa fie moderati.
Reprezentatii Ministerului Sanatatii indeamna populatia sa consume cu moderatie alimentele traditionale din carne de porc, mai ales cele grase, si sa fie atenta la cantitatea de alcool consumata. "Având în vedere preocuparea Ministerului Sanatatii pentru mentinerea unei bune stari de sanatate a populatiei, în aceasta perioada sunt recomandate: consumul moderat de alimente traditionale pe baza de carne de porc, mai ales al celor cu un continut ridicat de grasimi si preparate termic, prin prajire; carnea si preparatele din carne de porc trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda cereale, legume, fructe si produse lactate", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii. De asemenea, medicii avertizeaza populatia sa nu se expuna la frig, deoarece exista riscul de aparitie a degeraturilor si chiar al decesului.
Pentru ca sarbatorile de iarna nu s-au incheiat, iar romanii sunt tentati sa exagereze cu bautura si mancarea, medicii ii sfatuiesc sa fie moderati.
Reprezentatii Ministerului Sanatatii indeamna populatia sa consume cu moderatie alimentele traditionale din carne de porc, mai ales cele grase, si sa fie atenta la cantitatea de alcool consumata. "Având în vedere preocuparea Ministerului Sanatatii pentru mentinerea unei bune stari de sanatate a populatiei, în aceasta perioada sunt recomandate: consumul moderat de alimente traditionale pe baza de carne de porc, mai ales al celor cu un continut ridicat de grasimi si preparate termic, prin prajire; carnea si preparatele din carne de porc trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot c