Scris de Alexandra Lăzureanu - După mesele îmbelşugate, cantităţile mari de colesterol în organism pot duce la boli de inimă. Colesterolul există fie ca HDL, fie ca LDL. Colesterolul „rău” LDL este răspândit în corp şi se depune pe vase sub formă de ateroscleroză, în vreme ce colesterolul HDL ajută la eliminarea colesterolului LDL din organism.
Astfel, medicii recomandă câteva alimente sănătoase care ajută la scăderea colesterolului, după cum urmează: sâmburi şi seminte, care sunt alimente foarte sănătoase, bogate în fibre, proteine, acizi graşi mononesaturaţi, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Urmează peştele, apoi ovăzul, al cărui fulgi sau tărâţe scad LDL colesterolul datorită cantităţii ridicate de fibre solubile care absorb din tractul digestiv excesul de grăsimi, de acizi biliari, precum şi reziduurile toxice, ajutând la eliminarea lor. Un alt aliment care ajută este broccoliul, bogat în fibre solubile, care au un rol important în menţinerea greutăţii, oferă senzaţia de saţietate şi ajută la reducerea colesterolului din sânge. Soia este un aliment cu o valoare nutritivă deosebită, având un conţinut crescut de proteine şi alte substante cu rol in scaderea colesterolului LDL. De asemenea, merele, sunt alimente cu proprietăţi remarcabile asupra sănătaţii, având şi proprietatea de a reduce colesterolul prin cantitatea crescută de fibre care absorb şi elimină colesterolul din tractul digestiv. Adauga Comentarii Adauga un link Rectifica raport de corectie text Ortografie/Gramatica Obiectiv tehnic Introduceti o adresa valida de e-mail Message was not succesfully sent Message sent succesfully *Obligatoriu Trimite link-ul Kommentar Introduceti o adresa valida de e-mail Please enter a link. Link was not succesfully sent Link sent successfully *Obligatoriu