Carnea de porc, preparatele tradiţionale din acest tip de carne, salatele cu maioneză şi prăjiturile specifice Crăciunului şi Anului Nou îşi pun amprenta asupra siluetei noastre. În perioada sărbătorilor de iarnă, mulţi dintre noi acumulăm cel puţin două-trei kilograme, spun medicii nutriţionişti.
Astfel, pentru a stopa procesul de îngrăşare şi pentru a da jos repede kilogramele acumulate este indicat să urmăm o cură de slăbire. Ca de fiecare dată, specialiştii în nutriţie spun că, pentru a topi excesul acumulat în perioada Sărbătorilor, avem nevoie de adoptarea unui stil de viaţă echilibrat, care presupune îmbinarea unei dietei cu sportul.
Mai jos, puteţi regăsi câteva trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în perioada Sărbătorilor.
Mâncaţi de cinci ori pe zi. Micul dejun, masa de prânz, cina şi cele două gustări sunt esenţiale, mai ales dacă doriţi să scăpaţi de kilogramele în plus. Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, medicii nutriţionişti recomandă ca micul dejun să fie cea mai consistentă masă.
● Astfel, dimineaţa puteţi mânca un ou fiert sau prăjit, după gust, cu două-trei felii subţiri de şuncă, un castravete şi o roşie. Un mic dejun consistent poate fi format şi dintr-o omletă din două ouă, în care mai puneţi ciuperci şi şuncă. Tot la micul dejun, mai puteţi opta pentru un bol cu lapte şi cereale sau două sandvişuri cu şuncă, caşcaval, roşii şi o cană de ceai.
● La masa de prânz, puteţi mânca o supă sau o ciorbă. În cazul în care aveţi o zi plină şi aveţi nevoie de mai multă energie, puteţi opta pentru o friptură de pui sau de curcan, asezonată cu o salată asortată sau cu legume sote. Pastele pot reprezenta şi ele un prânz consistent.
● Cina trebuie să fie una uşoară. Astfel, este indicat ca la ultima masă a zilei să mâncaţi o salată asortată sau două borcănele de iaurt. De asemenea, l