Ca în celebrul cântec, și în viața politică norocul s-a împărțit la unii cu carul și la alții cu paharul în 2012. Dacă ieri EVZ v-a prezentat poveștile celor mai ghinioniști politicieni din anul ce a trecut, astăzi îi trecem în revistă pe favoriții zeiței Fortuna.
1. Gigi Becali, reîmpachetat ca liberal
Are foarte puţine calităţi care să-l recomande ca politician şi niciuna care să-l recomande ca liberal. Numai norocul – care a luat, în acest caz, chipul preşedintelui PNL, Crin Antonescu – l-a transformat pe patronul Stelei dintr-un europarlamentar aşteptându-şi cu răbdare sfârşitul primului şi ultimului său mandat într-un deputat liberal şi încă, în ciuda oricărei pregătiri, membru al Comisiei juridice a Camerei.
Până să fi intrat în atenția lui Crin Antonescu, Becali nu părea să mai aibă cine știe ce carieră politică. Parteneriatul său cu C.V. Tudor, care îi propulsase pe amândoi în Parlamentul European, se dovedise nefuncţional la alegerile locale din vara lui 2012, când PRM și PNG nu s-au putut înțelege pe listele de candidați. Nici Becali însuși nu mai avea cine știe ce priză la public, lucru demonstrat atât de sondajele de opinie, cât și de rezultatul slab obținut în chip de candidat la Primăria Capitalei.
Nu este clar care vor fi fost, așadar, motivele pentru care Antonescu l-a dorit candidat al PNL, dar cert este că astăzi Becali, rebranduit ca deputat liberal, are o nouă carieră politică și mai ales mediatică, dându-și cu părerea despre orice și chiar dictând excluderea din partid a unor liberali cu vechime și cu mai multe drepturi de a-și revendica această calitate decât el.
2. Emil Boc: există viaţă şi după Palatul Victoria
În ianuarie 2012, foarte puţini l-ar fi invidiat pe Emil Boc, un premier cu popularitatea erodată, asediat din stradă de protestatari şi din interiorul partidului de colegi care îi tot făceau aluzii c