Numărul celor care îşi pierd viaţa în accidente rutiere, precum cel petrecut în Floreşti, este din ce în ce mai mare. Atunci când sunt condamnaţi, şoferii nu stau după gratii întreaga perioadă, fiind eliberaţi pe motiv de bună purtare. Asta, în cazul în care ajung să petreacă vreo zi în penitenciar.
În luna august a anului 2012, doi bătrâni îşi găseau sfârşitul pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca. Şoferul, care avea o alcoolemie de peste 1 mg de alcool pur în aerul expirat, conducea cu mult peste limita maximă de viteză. Paul Gheorgheci a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. El a cerut reducerea pedepsei, iar procesul nu s-a finalizat încă.
Fostul prefect de Cluj, Călin Platon, a accidentat o femeie şi pe bebeluşul ei în vârstă de trei luni pe aceeaşi trecere de pietoni, la sfârşitul lunii august din 2010. Cele două victime au fost transportate în stare gravă la spital. Ulterior, bebeluşul a murit. Călin Platon declara că a fost „orbit de soare" în momentul producerii accidentului şi că a văzut „foarte târziu" cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze. În 11 octombrie 2010, Călin Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă. El a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare.
În 2009, Gabriel Hilote a pătruns pe contrasens pe Bulevardul 1 decembrie 1918 din Cluj-Napoca şi a lovit frontal un autoturism în care se afla o familie întreagă. Capul familiei a decedat pe loc, fiica sa de 15 ani la scurt timp după accident, la spital, iar mama a murit după câteva zile. Hilote a fost judecat pentru pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi condamnat la cinci ani de închisoare. El a fost eliberat după doi ani şi şapte luni de închisoare pe motiv de bun