În prima zi a noului an, Dan Diaconescu s-a pus pe povestit la B1 tv. Despre începuturile sale în jurnalism, alături de prietenul caracalean Marius Tucă şi despre afacerea pornită cu Dan Voiculescu. Îi spunea „nea Dan”, după ce Voiculescu l-a chemat la el acasă şi i-a propus să-i facă 50 de ziare în toată ţara, după modelul „Jurnalul de Caracal”. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Dan Diaconescu a spus că, la început, el şi cei 5-6 prieteni cu care scrisese şi xeroxase o foaie numită „Mierea de viespi”, apoi lucraseră la Dimineaţa şi Curierul naţional, nu au vrut să bată palma cu Voiculescu din cauza legăturilor lui cu Securitatea. Diaconescu a relatat cum, în momentul în care i-a făcut cunoştinţă lui Tucă cu noul patron, Marius l-a întrebat: „Cum aţi furat banii Securităţii?”.
Voiculescu i-a spus să-l dea afara, însă, cu insistenţă, Dan Diaconescu l-a convins că e mare nevoie de Tucă la noul ziar, căruia îi va spune „Jurnalul naţional”. După ce a plecat de la trustul Intact, supărat pe Voiculescu că, după ce i-a organizat noua televiziune, patronul l-a adus, fără să-l întrebe, pe Florin Brătescu să o conducă, Marius Tucă i-a luat locul la şefia ziarului.
A fost o mare deziluzie pentru el - a lăsat să se înţeleagă „domnul Dan”, fiindcă se aştepta ca prietenul lui de 20 de ani să-l urmeze şi să continue să facă presă împreună.
În povestirea sa, patronul OTV a dezvăluit ce îi spunea Voiculescu despre activitatea sa pe vremea lui Ceauşescu. Cică, în momentul în care un spion român era arestat într-o ţară străină, Dan Voiculescu era trimis acolo şi intra în dialog cu autorităţile acelei ţări. Spunea la poliţie – susţinea Diaconescu – că omul arestat este angajatul său la firma Crescent din Cipru, de obicei era şofer, le arăta acte, spunea că îl cunoaşte, că îi ştie familia, dar că şi-a găsit o amantă şi a venit în ţara respectivă după ea şi că n-