Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru considera ca partidul are nevoie ca liderii sa devina mai "inventivi" si mai "combativi" pentru a recastiga increderea oamenilor. El sustine ca este nevoie de o "reforma institutionala" in partid.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul senator PDL Radu F. Alexandru a vorbit despre bataliile politice ale anului 2012 si despre provocarile cu care se va confrunta in continuare atat PDL, cat si el insusi.
Ati fost unul dintre cei mai activi politicieni pe parcursul anului 2012. Acum, cand lucrurile par sa se fi linistit, cum vedeti evenimentele politice care au marcat 2012? Ce concluzie se poate trage dupa tot ce s-a intamplat?
"Par sa se fi linistit" este intr-adevar formularea cea mai exacta. Cred ca trebuie bine inteles ca ceea ce s-a intamplat nu a fost un accident. Cand e vorba de o declaratie neadecvata, de un cuvant nepotrivit, atunci poti sa te gandesti la un "accident". Ceea ce s-a intamplat in 2012, pe parcursul lunilor cuprinse intre rasturnarea Guvernului Ungureanu si invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, nu a fost altceva decat parcurgerea pas cu pas a planului unei tentative de lovitura de stat.
A demarat cu puciul parlamentar care a aruncat in aer peste noapte configuratia Parlamentului si ar fi trebuit sa se incheie cu instalarea unui regim politic complet strain de normele statului de drept. Cine sunt autorii reali ai acestei tentative este o intrebare la care astazi nu avem un raspuns personalizat.
Comisia de la Venetia confirma: In vara, in Romania a fost puci
Ceea ce se poate spune cu siguranta este ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu au fost decat niste executanti docili: primul, in final, inca cu o urma de ratiune (a realizat marginea prapastiei unde au impins Romania si a constientizat faptul ca atat aliatii