Serialul în nouă părți va fi difuzat în premieră pe National Geographic Channel în data de 14 ianuarie, de la ora 22:00.
Pentru Christian și Alex Cranmer, tată și fiu, care cumpără, vând și recondiționează arme de foc dintre cele mai rare în lume, fiecare zi arată ca un exercițiu militar. Cu doi experți în familie, ”politica de birou” poate deveni deseori explozivă precum armele pe care le comercializează.
Dinamica familială se prezintă sub o formă interesantă în compania Cranmers' International Military Antiques (IMA), unde dilemele cotidiene gravitează, spre exemplu, în jurul cumpărării sau nu a unui tanc de 250.000 de dolari din perioada războiului coreean sau al vânzării unui tun de 25.000 de dolari din vremea Angliei imperialiste. Luarea unor astfel de decizii nu este o sarcină potrivită pentru cei mai degrabă obișnuiți cu munca de birou, mai ales atunci când singurul loc unde poți învăța adevărata valoare a bunurilor pe care le vinzi este pe câmpul de tragere. Serialul are de toate, de la pistoale cât palma la tancuri din Războiul Rece și bastoane transformate în puști. Dacă există un obiect cu care s-a tras sau cu care se poate trage, Alex și Christian îl vor găsi, îl vor testa pe câmpul de tragere și-l vor vinde. Christian Cranmer ne-a dezvăluit câteva din lucrurile care-l fac să meargă mai departe:
Christian, ce te face să iubești această afacere?
Faptul că găsesc obiecte fără de care alți oameni nu pot trăi.
Ce ți se pare mai interesant: să cumperi un articol extraordinar sau să-l vinzi?
Să-l cumpăr, de departe.
Ai recomanda altora să intre într-o afacere cu fiul/tatăl?
Faptul că Alexander a realizat brusc că tatăl său nu este, așa cum a crezut el mereu, un idiot în acest tip de afacere, a fost un dar divin. Ca să nu mai spun că am șansa de a-l vedea în fiecare zi.
Este mai dificil sau mai ușor să spui ”nu” unui