Este susţinut de Filarmonica din Viena, în fiecare Nou An, pe data de 1 ianuarie, în una dintre cele mai frumoase săli de spectacole din lume: Musikverein Viena.
Transmis în direct din anul 1959, este cel mai râvnit eveniment: biletele se epuizează cu un an înainte şi mulţi sunt cei care visează să fie acolo, măcar pe holul Operei de Stat. Cel mai popular eveniment de muzica clasică din lume e urmărit de un miliard de telespectatori din peste 70 de ţări. Chiar şi în perioada comunistă, în România era transmis acest concert unic în felul său.
Locuri moştenite
Cei care şi-l doresc asiduu îşi rezervă locuri la el cu un an înainte, dar cu greu, mai ales că unele dintre locurile “cu ştaif” sunt…moştenite. Concertul Extraordinar de Anul Nou de la Viena este dedicat în special creaţiilor familiei Strauss (Johann Strauss I, Johann Strauss II, Eduard Strauss şi Josef Strauss). Lăsând la o parte florile proaspete aduse cu o aeronavă specială, în fiecare an, de la San Remo (chiar în ziua concertului), spectacolul este şi în sală! Cine este fan al concertului şi a fost atent nu numai la superba muzică, ci şi la publicul din sală, constată că, an de an, locurile cele mai bune sunt ocupate de aproximativ aceleaşi persoane, majoritatea de naţionalitate japoneză. Intervine mental întrebarea dacă japonezii stau la concert pe aceleaşi "scaune" de anul trecut (şi chiar stau, pentru cine a urmărit cu atenţie, de-a lungul timpului, “spectacolul” publicului) având în vedere cât sunt de “înrăiţi” după vals...Iar în camerele de luat vederi surprind de fiecare dată, un public fiţos, format în majoritate din oameni în vârstă şi bogaţi, printre care se “rătăceşte” câte o personalitate din lumea artistică sau politică.
TOP CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN 2012: Povestea celei mai uimitoare PREZICĂTOARE din lume. Previziunea pe care a făcut-o despre ROMÂNIA | VIDEONu putea să răm