Dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, ne-am pricopsit cu 588 de senatori si deputati. Noul Legislativ este doldora de figuri controversate - de la tati si fii care vor merge la brat la Casa Poporului, incompatibili, condamnati, fosti puscariasi si pana la moguli de presa, care au in spate adevarate imperii media.
Intr-o fauna atat de variata nu puteau lipsi nici politicienii cu legaturi cu fosta Securitate. 11 dintre acestia ocupa acum un fotoliu de senator sau deputat, iar noua dintre ei au fost alesi cu peste 50% din voturi, arata Alianta pentru o Romanie Curata.
Una dintre prezentele controversate din viitorul Parlament este Dan Voiculescu, demisionar din calitatea de senator in legislatura 2008-2012. Senatorul USL-PC de Bucuresti, care a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ "Felix", a obtinut 68% din voturi in colegiul sau din sectorul 4.
Cine e responsabil pentru "fauna" din Parlament? Sondaj Ziare.com
Televiziunea si bairamul se muta-n Parlament - Oamenii de presa si artistii din noul Legislativ
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, irevocabil, in 10 martie 2011 ca Dan Voiculescu a facut politie politica.
Un alt parlamentar cu probleme este Florin-Costin Paslaru, ales deputat USL-PSD de Galati cu 55,32%.
"Colegiul CNSAS (...) a stabilit identitatea informatorului cu nume conspirativ 'Pintea' in persoana numitului Paslaru Florin", anunta CNSAS in 2009. In cei sapte ani de colaborare, Paslaru a dat 63 de rapoarte, turnandu-si colegii de facultate, colegii de serviciu, dar si amicul de pescuit. In instanta nu a recunoscut colaborarea, dar a primit decizie definitiva.
Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat
Paslaru si-ar putea pierde insa mandatul abia castigat. Daca legaturile cu Securit