Ţigările cu arome ar urma să fie interzise de către organismul european, acestea mai putând fi comercializate doar dacă îndeplinesc anumite condiţii. De asemenea, ţigările electronice ar putea deveni doar o amintire în cazul în care nu vor putea respecta anumite norme. Mai exact, vor putea fi comercializate doar dacă conţin nicotină sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeană şi dacă au avertismente de sănătate.
„Tutunul ucide jumătate dintre utilizatorii săi şi prezintă un grad ridicat de dependenţă. În condiţiile în care 70% din fumători încep să fumeze înainte de vârsta de 18 ani", a explicat necesitatea acestor măsuri Tonio Borg, comisarul responsabil pentru politica în materie de sănătate şi consumatori.
În aceste condiţii, se introduc noi măsuri şi în ceea ce priveşte ambalajul ţigărilor. Toate pachetele de ţigări, dar şi de tutun, vor trebui să aibă o avertizare de sănătate ilustrată, combinată cu text, care să acopere 75% din partea anterioară şi posterioară a pachetului.
De asemenea, informaţiile actuale privind gudronul, nicotina şi monoxidul de carbon, pe care Comisia Europeană le cataloghează drept înşelătoare, vor fi înlocuite cu un mesaj de informare amplasat pe partea laterală a pachetului în care se menţionează că ţigările conţin peste 70 de substanţe provocatoare de cancer.
Producătorii de tutun susţin că normele pe care vrea să le impună Comisia Europeană pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care şi România, sunt bazate pe dovezi nefondate.
Ţigările cu arome ar urma să fie interzise de către organismul european, acestea mai putând fi comercializate doar dacă îndeplinesc anumite condiţii. De asemenea, ţigările electronice ar putea deveni doar o amintire în cazul în care nu vor putea respecta anumite norme. Mai exact, vor putea fi comercializate doar dacă conţin nicotină sub un anumit prag recomanda