Îndrăgitul regizor Sergiu Nicolaescu a decedat la Spitalul Elias unde era internat.
Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a fost operat, pe cale laparoscopică, de peritonită, pe 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitală, "în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute", intervenţia chirurgicală decurgând fără incidente, anunţa unitatea sanitară atunci.
Miercuri, reprezentanţii spitalului declarau că "pacientul este tot la terapie intensivă. Ţinând cont de operaţiile pe care le-a avut înainte şi de vârsta sa, evoluţia postoperatorie este mai lentă, dar favorabilă".
Un ultim mesaj emoţionant al regizorului
Sergiu Nicolaescu, care a fost şi senator în legislatura 2008-2012, a ţinut un ultim discurs emoţionant în Parlamentul României pe 12 decembrie.
"Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite", a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului, în ultima şedinţă a fostei legislaturi, fiind aplaudat de cei prezenţi.
Un excelent regizor, actor şi secenarist, cu o filmografie impresionantă
Activitatea ca regizor
Dacii (1967) - coproducție franco-română
Lupta pentru Roma (1968) - RFG, coregie cu Robert Siodmak, 2 serii
Legenda lui „Ciorap de piele” (1969) - coproducție franco-germană, coregie cu Pierre Gaspard Huit
Vânătorul de căprioare (1969) - Franța
Ultimul mohican (1969) - Franța
Preeria (1969) - Franța
Aventuri în Ontario (1969) - Franța
Mihai Viteazul (1970)-2 serii
Atunci i-am condamnat pe toți la