Sesizările făcute de conducerea inspectoratului școlar către Ministerul de Finanțe și Ministerul Educației au făcut ca licitația pentru vânzarea mașinilor, stabilită pe 7 ianuarie, să fie amânată.
Demersurile făcute de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț atât la Ministerul de Finanțe, cât și la Ministerul Educației și Cercetării, au făcut ca, cel puțin deocamdată, parcul de mașini al inspectoratului școlar să rămână intact. Administrația Finanțelor Publice Piatra Neamț a anunțat amânarea licitației fixate, inițial, pe data de 7 ianuarie, la care ar fi trebuit ca mașinile inspectoratului școlar să fie scoase din nou la vânzare. “Am făcut numeroase intervenții, atât la Ministerul de Finanțe, cât și la Ministerul Educației, în care am sesizat faptul că este absurd să fim penalizați pentru o vină care nu aparține inspectoratului școlar, ci unei persoane aflate temporar la conducerea instituției. De asemenea, era absurd să ni se ceară prejudicii pentru o cauză financiară care, cel puțin deocamdată, nu există, având în vedere că procesul domnului Emil Creangă nu s-a încheiat încă și dumnealui nu a fost declarat vinovat. Situația noastră în acest caz va fi reevaluată“, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.
Mașinile Inspectoratrului Școlar Județean Neamț se află sub sechestru încă din 2008 și au făcut deja obiectul unei licitații organizate de Administrația Finanțelor Publice Piatra Neamț pe 6 decembrie 2012. Nici un cumpărător nu a plătit, însă, prețul fixat de evaluator pentru cele patru mașini ale inspectoratului școlar: o Skoda Octavia din 2008, cu prețul de pornire de 28.340 de lei, o Skoda Octavia din 2001, cu prețul de pornire de 9.730 de lei, un microbuz Mercedes Benz Vito din 2006, evaluat la 40.666 lei, și un Subaru Forester din 2005, de 37.413 lei. Sumele obținute din vânzarea mașinilor erau destinate acoperirii unu