Sergiu Nicolaescu declara într-un interviu că nu crede că a făcut concesii comuniştilor, povestea cum a lucrat într-un lagăr pentru evrei şi cum, copil fiind, fura din pivniţele şcolilor şi bisericilor din Timişoara.
Regizorul susţinea, în acelaşi interviu publicat în 2006 în revista Suplimentul de Cultură, că s-a temut că va fi ucis după ce a fost difuzat la Moscova filmul său "Mihai Viteazul".
Aflaţi şi alte detalii mai puţin cunoscute din viaţa lui Sergiu Nicolaescu:
"Eu domin clasamentele cinematografiei romanesti de cinci decenii"
Biografia pe care o postati pe pagina dumneavoastra de Net se opreste in anul 1989, unde mentionati doar un singur eveniment - Revolutia. De ce v-ati oprit acolo?
Nu m-am oprit. Am facut doua filme bune dupa aia, Orient Expres si 15. Si amindoua au mers foarte bine. Primul chiar formidabil, a avut peste 50.000 de spectatori, ceea ce este o cifra imensa astazi.
Nu si inainte de 1989, cind se vorbea despre cu totul alte cifre. Care ar putea fi cauza unei scaderi asa de drastice de public?
Inainte de Revolutie, erau de ordinul milioanelor, de la cinci milioane in sus. Dar nu mai sint cinematografe, au desfiintat cinematografele, le-au facut restaurante, discoteci, cafenele. Iar acum, chiar Ministerul Culturii le inchide pe toate. Desfiinteaza RomaniaFilm, care la un moment dat a avut aproape 800 de cinematografe. Au ramas vreo 40 si ceva si le praduiesc si pe astea.
Poate nu e rau ca se vind. Un privat e mult mai interesat sa faca o afacere din asta.
In momentul cind cineva cumpara, nimeni nu-l mai poate obliga nimic. Sint proprietar, fac ce vreau. Daca dovedesc ca nu mi-a mers cu film, pot sa-i schimb destinatia. Ceea ce e simplu de dovedit, in conditiile in care un film face maximum 50.000 de spectatori.
Sustineti ca productia de filme nu mai e profitabila in Roman