După ce te-ai înfrânat să mănânci carne de-a lungul Postului Crăciunului, mesele festive din ultima perioadă au fost o adevărată provocare pentru sănătatea ta. Află ce băuturi au puterea să-ţi echilibreze organismul după excesul de mâncăruri grase!
Ceaiurile, sucurile de fructe şi de legume conţin atât elemente nutritive alcaline, precum magneziul, potasiul, calciul, care scad aciditatea stomacală, cât şi apă necesară unei bune digestii.
Sucurile de legume, excelente pentru ficat
Preparatele grele, mezelurile cresc aciditatea gastrică şi dau dureri de stomac. Pentru a nu avea neplăceri, mizează pe sucurile de morcovi, de castraveţi şi de ridichi, care calmează iritaţiile mucoasei gastrice, provocate de alimentaţia bogată. Castravetele este un bun diuretic, iar ridichile sunt recomandate pentru ficat şi bilă, care au de suferit după mesele de Sărbători. Un pahar de suc de legume, băut la finalul mesei, are efecte benefice.
Sucurile de citrice elimină toxinele
De la mesele copioase n-ar trebui să lipsească sucurile de citrice. Se fac foarte uşor, din mandarine, portocale, lămâi, grepfrut, cu ajutorul unui blender, eventual cu un adaos de miere, sunt plăcute la gust şi mai au un atu: elimină toxinele din organism.
Pentru a regla tranzitul intestinal, bea dimineaţa pe stomacul gol un pahar de suc de citrice. Este şi un bun laxativ natural. Mai mult, în cazul în care vreunul dintre invitaţi se trezeşte mahmur în dimineaţa de după petrecere, un suc de lămâie îl va pune pe picioare.
În loc de cafea, serveşte-le un ceai!
După mesele festive, de obicei oferi oaspeţilor cafea? Poate nu ştiai, dar ea antrenează aciditatea gastrică, prin urmare trebuie evitată sau consumată în cantitate mică, îndeosebi dacă stomacul este deja sensibil. Oferă-le mai bine:
- Ceai de mentă – cunoscut pentru proprietăţile antispastice, datorate