Arbitrul din Arad îşi aminteşte cu emoţie despre prima partidă condusă în Champions League, o victorie cu 2-0 a Şahtiorului lui Lucescu la Nicosia. Admite că e criticul său numărul unu la analizarea meciurilor şi crede că brigăzile n-au nici o şansă să cîştige disputa cu "ochii" televiziunilor.
- Ovidiu, începe un an 2013 special pentru tine. Ai urcat în categoria Elite Devolopment la nivel UEFA, adică Europenele din 2016 sună deja ca o ţintă perfectă, nu?
- Elite Development e a doua categorie de ierarhizare a arbitrilor internaţionali. Sîntem 22 de "centrali" pe acest palier, în Elite, vîrful clasamentului, sînt alţi 15 colegi. Spre bucuria mea, sînt cel mai tînăr din aceste grupuri. E o şansă formidabilă, care mi se oferă după un sezon foarte bun, de-a lungul căruia a trebuit să trec însă multe teste UEFA pentru a fi acceptat în top. Sînt sigur că a contat şi anul 2011, cînd am debutat în Champions League. Oricum, se deschide o uşă către turneele finale, ar fi un vis îndeplinit să fluier la acest nivel, dar totul va depinde de prestaţiile mele şi ale echipei cu care voi merge la meciuri.
"E şi meritul colegilor că am ajuns aici"
- Îţi propui să-ţi formezi o brigadă standard pentru delegările următoare?
- Nu. Am lucrat în această perioadă cu mai mulţi asistenţi sau arbitri adiţionali, ne-am înţeles perfect şi e şi meritul lor că am ajuns în Elite Development. Le mulţumesc tuturor, fiecare merită să meargă în continuare la partide internaţionale importante. Zoli Szekely s-a retras din activitate, rămîn însă ceilalţi, cu posibilitatea de a decide componenţa brigăzilor în funcţie de delegare şi după o consultare cu preşedintele CCA. Sigur, cînd îţi alegi colegii, iei în calcul şi ideea de a exista un feeling, o comunicare deschisă şi apoi n-ar fi corect să cooptez în brigadă asistenţii altor "centrali", fără acordul lor.
- Ai pomen