Iată-ne intraţi în noul an. Am trecut cu bine de data de 21 decembrie, apoi de Crăciun şi Anul Nou. Analiştii economici şi specialiştii în astrologie au făcut deja primele previziuni. Cu siguranţă, cititori ai acestei rubrici, sunteţi interesaţi de cum va arăta viaţa culturală în acest an. Iată câteva păreri, enunţate de Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic Ioan Slavici, Ioan Paul Colta, artist plastic şi restaurator şi Oana Stoica, critic de teatru şi selecţioner al Festivalului Internaţional de Teatru Clasic, care au răspuns în rândurile de mai jos la următoarea întrebare:
Menţionaţi câteva dintre cele mai importante planuri din agenda pe 2013. Aveţi semnale care vă încurajează să credeţi că va fi un an propice planurilor dumneavoastră şi culturii în general? Argumentaţi.
Anul 2013 este provocator pentru mine şi pentru instituţia pe care o conduc. În primul rând pentru că îmi doresc ca în debutul de an să avem un număr cât mare de spectatori în sălile de teatru, având în vedere că oferta noastră e mai mult decât atractivă: la un preţ de 5 lei, un număr de 20 de reprezentaţii, la un ritm de susţinere tot la a doua sau a treia zi, în cadrul programului Luna plină de teatru. Cum de asemenea, până la sfârşitul stagiunii vor ieşi un număr de patru premiere. În acelaşi timp pot să spun că îmi doresc ca Festivalul de Teatru Underground din primăvară să fie împlinit rotund şi îmbogăţit prin participări din diverse tipuri de manifestări teatrale şi moduri de expresie.
Festivalul de Teatru Clasic reprezintă un alt punct important pentru mine. Referitor la a doua jumătate a anului 2013, îmi doresc să existe un spectacol într-un proiect pe care eu l-am gândit la sfârşitul anului trecut şi care se numeşte „Tânăr regizor caut teatru”. În cadrul acestui proiect vom lansa un concurs de soluţii pe un text al unui autor de teatru mai puţin cunoscut, valo