Ar fi nedrept dacă, chiar din întâmplare, aș uita să vă relatez impresii din vreuna dintre piețele Aradului. Am fost și v-am povestit apoi, multe despre Piața Mihai Viteazul, în Piața Avram Iancu m-am speriat de cofretele fără capace, Piața Catedralei este plină de contraste, clădiri restaurate și clădiri, hrube părăsite. la Boul Roșu se găsește un cvartal ce începând cu Casa cu Lacăt, pare la prima vedere părăsit. Piața și parcul din fața fostei UTA s-a transformat în parcare, Piața Sârbească a chelit, nu mai are verdeață și nici cine să o îngrijească. Dintre toate cele existente, piețele cu rol de parc verde sunt, cele mai în suferință.
Astăzi am avut ocazia să revăd Piața Orizont, forțat de împrejurări; a trebuit să clarific o problemă cu factura EON. Acolo funcționează centrul EON pentru toți consumatorii, notați-vă, este singurul centru EON, până ce se renovează cel din b-dul Iuliu Maniu nr 65-71. Am intrat și s-a întunecat cerul, era o coadă ce putea descuraja ori ce pensionar, dar nu pe mine. M-a descurcat domnul paznic, am plătit o diferență la automat cât ai zice pește și gata. Îi și mulțumesc public cu această ocazie. Bine dispus am făcut o plimbare prin parcul–piață.
Piața Orizont, după cum o cunosc arădenii, are pe laturi patru străzi cu patru nume diferite, str. Felix, Sighișoarei, Dreptății și Beiuș. Aproape de centrul patrulaterului se înalță o biserică, deocamdată de roșu, falnică ce bine-cuvântează piața. Turnul exterior poartă clopotele, și întregește împreună cu biserica, un ansamblu care asigură comuniunea celor din cartier cu Dumnezeu prin actul de credință și prin participarea la slujbele săvârșite de cei investiți cu puterea Duhului Sfânt în vederea mântuirii. Enoriașii așteaptă săvârșirea lucrărilor și amenajarea spațiului verde, ce și-l doresc să fie la înălțimea bisericii. Deocamdată, cărările traversează peste iarbă, fără ț