Investigatia antitrust asupra Google, din Statele Unite, a luat sfarsit, fara repercursiuni asupra companiei.
In urma investigatiei, s-a hotarat ca Google nu a modificat rezultatele cautarilor utilizatorilor astfel incat sa fie avantajate produsele sale, relateaza BBC News.
Pentru a scapa de acuzatii, Google a fost de acord sa ofere firmelor de publicitate acces la mai multe informatii despre campaniile sale si sa nu foloseasca materialele altor furnizori drept recenzii de produse in rezultatele sale.
O alta concesie facuta de Google se refera la utilizarea brevetelor pe care le-a cumparat odata cu achizitia Motorola Mobility, in 2012. Compania a precizat ca va cere un tarif "corect si rezonabil" de la firmele care vor sa foloseasca tehnologiile respective. Printre tehnologiile brevetate de Motorola Mobility se numara unele standarde in industrie, cum ar fi tehnologia care permite smartphone-urilor si tabletelor sa se conecteze la Internet prin Wi-Fi.
De asemenea, Google a fost de acord sa nu ceara niciodata interzicerea vanzarii unor produse, daca exista probleme legate de plata taxei pentru brevete.
Nu in ultimul rand, Google va permite firmelor de publicitate sa-si copieze datele din reclame si sa le foloseasca in alte motoare de cautare, cum ar fi Bing, de la Microsoft.
Totusi, Google nu a scapat de problemele legale. O investigatie similara este in desfasurare si in Uniunea Europeana, iar motorul de cautare risca o amenda de pana la 4 miliarde de dolari, daca se va hotari ca a incalcat legea antitrust.
Investigatia antitrust asupra Google, din Statele Unite, a luat sfarsit, fara repercursiuni asupra companiei.
In urma investigatiei, s-a hotarat ca Google nu a modificat rezultatele cautarilor utilizatorilor astfel incat sa fie avantajate produsele sale, relateaza