Majorarea salariului minim cu o sută de lei se va întoarce în proporţie de 50%-60% la bugetul de stat, spune la RFI liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu. El apreciază că e vorba de o "măsură reparatorie", care "nici măcar nu acoperă rata inflaţiei cumulată pe ultimii patru ani de zile".
În opinia lui Dan Radu Ruşanu, majorarea salariului minim de la şapte sute la opt sute de lei este "o măsură reparatorie. Să ne gândim că de circa patru ani de zile salariile nu au fost majorate, nu vorbesc de acea tăiere abuzivă din 2010, timp în care rata inflaţiei a depăşit cam 18%-20%. Deci practic, nu este o majorare de salarii, ci o ajustare cu rata inflaţiei din ultimii patru ani de zile a salariului, care repet, cred că nici măcar nu acoperă totuşi rata inflaţiei cumulată pe ultimii patru ani de zile".
Ruşanu precizează că majorarea salariului minim se va întoarce în proporţie de 50%-60% la bugetul de stat. "Gândiţi-vă că din această majorare de o sută de lei, de la şapte sute la opt sute, care bineînţeles că se va duce mai departe pe lanţ, dar să luăm salariul minim, din această sută de lei pe care Guvernul o va acorda salariaţilor, 33% intră la bugetul de stat prin impozitele aferente, şomaj, sănătate şi toate celelalte, iar diferenţa care va rămâne se va întoarce în cea mai mare parte tot la bugetul de stat, prin plata TVA-ului, pentru că toţi aceşti bani, deci vor rămâne circa 67 de lei, vor fi cheltuiţi de către populaţie, nimeni nu va tezauriza aceşti bani, vor fi cheltuiţi de către populaţie şi atunci practic 24% cel puţin se vor întoarce înapoi la buget prin Taxa pe Valoarea Adăugată pe care o plătim fiecare din noi, în clipa în care cumpărăm ceva. Deci această majorare cu o sută de lei se va întoarce în proporţie de 50%-60% la bugetul de stat", explică liberalul.
Premierul Victor Ponta a declarat joi seară, la RTV, că la discuţiile cu FMI p