Angajaţii Romstrade au declarat la DNA că se încearcă distrugerea unor calculatoare în care se află documente compromiţătoare. Nelu Iordache a refuzat confruntarea cu fostul său partener de afaceri, milionarul Gheorghe Cruceru. Au apărut primele victime ale denunţurilor făcute de Nelu Iordache la DNA: funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi din Ministerul Transporturilor.
Procurorul DNA a explicat judecătorilor că în dosarul în care este cercetat acţionarul majoritar al Romstrade, Nelu Iordache, se discută despre o finanţare europeană pentru dezvoltarea unei reţele de transport a Uniunii Europe. „Lucrare pentru care s-au încasat bani şi care este încă neefectuată, o finanţare suspendată pe tot coridorul IV din cauza acestor infracţiuni şi despre posibilitatea ca România să suporte toate penalizările aferente ca urmare a constatării fraudelor”, se arată în pledoaria DNA.
Detalii inedite despre această anchetă în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, care au decis, pe 28 decembrie 2012, prelungirea mandatului de arestare preventivă, emis pe numele lui Nelu Iordache, cu 30 de zile. Decizia poate fi contestată cu recurs.
Pe cine a denunţat Nelu Iordache?
Procurorul DNA mai arată, citat în încheierea de şedinţă a Tribunalului Bucureşti, pe cine a denunţat Nelu Iordache în timpul anchetei. „Cu privire la pericolul social concret pe care îl prezintă lăsarea în libertate a inculpatului, solicită să se aibă în vedere, pe lângă atitudinea acestuia raportată la urmărirea penală şi faptul că este cercetat şi în alte dosare penale pentru fapte de acelaşi gen, respectiv pentru reabilitarea unui drum judeţean la Bistriţa -Năsăud, în care a făcut şi un autodenunţ şi afirmă că ar fi dat anumite sume drept mită unor funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cât şi pentru o infracţiune de dare de mită unui func