Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat astăzi că nu este de acord ca Festivalul Peninsula să se mute la Cluj şi propune ca nouă locaţie pentru acest festival un teren de 14 hectare care nu este nici măcar în proprietatea municipiului. Este vorba de terenurile din Parcul Municipal, de pe strada Insulei din Târgu Mureş, unde se află depozitul de armăsari care a trecut în 2012 în administrarea Regiei Nationale a Pãdurilor ca sectie în structura Directiei Silvice Târgu Mures.
Edilul şef crede că după Bobotează "lucrurile se vor aşeza", considerând că declaraţia primarului din Cluj - Napoca, Emil Boc, prin care anunţa că Peninsula va avea loc cel mai probabil la Cluj, ar fi una în loc de "dar de sărbători". Florea a spus că este dispus să pună la dispoziţie terenul de 14 hectare care nu aparţine municipalităţii, dar speră ca printr-o Hotărâre de Guvern să îl obţină cât mai repede.
"Organizatorii, probabil unii dintre ei s-au grăbit sau cei din Cluj au anunţat capitala culturală a tineretului, probabil că s-au gândit să mai ia ceva din jur. Asta o ştiu că practică fiecare primar, indiferent că se numeşte chiar Boc. Nu sunt de acord pentru că Târgu Mureş, de zece ani este partener al Peninsula. Locaţia pe care am prevăzut-o pentru anul acesta, şi anume, Parcul Municipal, să sperăm că ne vor ceda acel teren de 14 hectare, va fi o locaţie care va da petru mult timp, de acum încolo, seriozitatea şi grandoarea acestui festival. Eu nu mă pot opune dacă, probabil şi primarul Clujului a făcut propunerea ca un dar de sărbători. Probabil că după Bobotează lucrurile se vor aşeza. Să nu uităm că am semnat, îmi aduc aminte o chestie hilară, când am semnat memorandumul cu IBM, fostul primar al Clujului s-a grăbit să semneze prin spate cu ei, neştiind de faptul că am semnat un contract de confidenţialitate pe doi ani care nu îi dădea posibilitatea să se fur