Fix la ora 12.00, aşa cum era anunţat, s-a dat liber poporului doritor să-şi ia la revedere de la „Nemuritorul” Sergiu Nicolaescu.
O coadă de peste o sută de persoane aştepta cuminte, ieri, pe strada Constantin Mille, pe intrarea laterală în Cercul Militar Naţional. Vestea că sicriul maestrului Nicolaescu este acoperit şi că nu poate fi văzut, a creat nemulţumiri.
Mulţi oameni au plecat, dar şi mai mulţi veneau. Printre primii sosiţi au fost Mihai Mălaimare, Jojo, Petre Roman - proaspăt vopsit - şi tânăra sa soţie, Silvia Chifiriuc, Alexandru Velniciuc, Geo Saizescu, Ileana Stana Ionescu şi Vladimir Găitan.
Sicriul sigilat al lui Sergiu Nicolaescu era flancat de patru soldaţi ai Regimentului 30 de Gardă şi Protocol, în uniformă de paradă şi cu săbiile scoase. Malpraxis sau dorinţă de moarte? "În afară, medicii ar fi rămas fără drept de practică pentru o asemenea greşeală"
În stânga coşciugului, pe un stativ, se afla o carte groasă, cu coperţi de piele, în care doritorii puteau să-şi scrie omagiul.
Sicriul, cel mai ieftin din ofertă
Dana Ionică Nicolaescu, a treia şi ultima nevastă a regretatului artist, scruta asistenţa din pe flancul drept al sicriului. Cu un palton alb, contrasta puternic cu ţinutele de doliu ale celorlalţi. Pe panglica celei mai mari coroane funerare cu trandafiri albi, depusă de Dana Ionică, era inscripţionat un mesaj bizar: „Ştii tu..., Elf. Dana”. Principala preocupare a văduvei era ca nu cumva cineva să filmeze sau să fotografieze coşciugul.
Sicriul, din lemn de brad lăcuit, a fost cumpărat de la firma de pompe funebre Anthony, era cel mai ieftin din ofertă: 1.000 de lei, fără TVA. Motivul, pe cât de simplu, pe atât de practic. Dacă tot a fost dorinţa răposatului să fie incinerat, de ce să cumperi un coşciug scump?!
Afară, pe trotuarul de vizavi, sporovăiau circa 30 de cascadori, majoritatea trecuţi de