Iată patru sfaturi preluate de la vechea civilizaţia toltecă (Mexic) care te vor ajuta să începi cu bine anul în care tocmai am intrat. Sunt preluate din cartea "Calea Toltecă", scrisă de Don Miguel Ruiz. Încearcă şi tu să le pui în practică ca să ai un an mai bun şi mai liniştit. Iată patru sfaturi preluate de la vechea civilizaţia toltecă (Mexic) care te vor ajuta să începi cu bine anul în care tocmai am intrat. Sunt preluate din cartea "Calea Toltecă", scrisă de Don Miguel Ruiz. Încearcă şi tu să le pui în practică ca să ai un an mai bun şi mai liniştit.
1. Fii atent(ă) la ce spui. Toltecii porneau de la principiul că orice cuvânt are putere creatoare. Adică, putem influenţa direct mediul în care trăim prin cuvintele pe care le pronunţăm. Fiecare cuvânt este considerat o sămânţă care, o dată pătrunsă într-un sol fertil va da naştere unui gând ce va produce un eveniment. De aceea, spune autorul, răsuceşte-ţi limba de şapte ori înainte de a vorbi, cum spuneau bunicile noastre. Ţine cont că o frază pozitivă sau negativă poate influenţa destinatarul. E preferabil, evident, să spui numai lucruri frumoase. Evită să vorbeşti urât despre fostul soţ, sau despre şeful tău, să critici, să bârfeşti. Există atâtea subiecte frumoase de conversaţie!
2. Orice s-ar întâmpla nu lua lucrurile ca pe o afacere personală. Nu eşti responsabil(ă) de acţiunile altuia. Toltecii considerau că de multe ori ne otrăvim viaţa luând în spinarea noastră credinţele şi acţiunile pe care ni le trimit cei din jurul nostru. Când eşti atacat(ă) (verbal) de ceilalţi, nu reacţiona agresiv. Nu lua personal ce spun ei, gândeşte-te că, de fapt, ei vorbesc despre propria lor persoană. Astfel vei rupe multe obiceiuri toxice şi ciclul propriei culpabilităţi.
3. Nu face supoziţii inutile. Avem tendinţa să facem presupuneri despre tot şi toate, adesea eronate. Problema este că noi avem impresia că