Reprezentanţii firmelor şi cetăţenii care nu-şi vor curăţa spaţiile din faţa imobilelor vor fi amendaţi de către municipalitate. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2000 de lei, pentru cei care nu vor respecta această prevedere.
Activitatea de deszăpezire a Municipiului Baia Mare în perioada de iarnă 2012 – 2013 este efectuată de către societatea comercială Rosal Grup SRL, firma care a câştigat licitaţia publică încheiată în anul 2006 pentru efectuarea acestor activităţi. La baza întocmirii programelor de deszăpezire prevăzute pentru oraşul nostru s-a luat în considerare contractul pentru achiziţia serviciului de deszăpezire a Municipiului Baia Mare dar şi regulamentul – cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare – deszăpezire. Materialul folosit în programul de deszăpezire este sarea în procent de 100%, aceasta fiind un produs anticoroziv, netoxic şi aprobat de Ministerul Mediului. Programul de deszăpezire prevede următoarele operaţiuni: combaterea poleiului, degajarea mecanizată a zăpezii de pe carosabil, cu utilaje cu lame (pluguri), degajarea zăpezii de pe trotuare (la locurile de acces unde sunt prevăzute treceri de pietoni), staţiile de autobuz şi troleibuz, dar şi de-a lungul rigolelor, preponderent unde există guri de canal.
Pentru o bună desfăşurare a activităţii de combatere a poleiului şi deszăpezire au fost stabilite traseele pe care se va interveni conform urgenţelor prestabilite: Urgenţa I (64 de străzi), Urgenţa II (98 de străzi) şi Urgenţa III(199 de străzi). În Urgenţa I sunt încadrate traseele mijloacelor de transport în comun, căile de acces în oraş, drumul de centură, bulevardele şi principalele străzi din cartiere, căile de acces în punctele speciale (spitale, staţii de salvare, poliţie, pompieri, jandarmi, centrul de transfuzie sangvină), dar şi alte