Guvernul Ponta II a trecut la desemnarea demnitarilor din esalonul al doilea, respectiv la numirea secretarilor de stat. Avand in vedere ca ministri sunt alesi, in primul rand, dupa criterii politice si foarte rar dupa expertiza lor, in domeniul pe care-l vor gestiona, sarcina adjunctilor devine una de importanta cruciala, acestia reprezentand de fapt, alaturi de directorii generali, osatura unui minister.
In acest editorial ma voi referi la doua cazuri diferite, dar care au elemente comune , legate exact despre nominalizari si promovari.
Primul este cel al unei nominalizari facute la MAE-Departamentul Romanii de Pretutindeni, unde singura propunere, cel putin dupa cate reiese din buletinele televiziunilor de stiri si din materialele agentiilor de presa, este cea prin care Gal Avram, presedintele PC Diaspora, ar deveni secretar de stat si adjunct al ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David.
Ce poate fi considerat de apreciat in aceasta nominalizare? Faptul ca o persoana care, in afara faptului ca a fost consilier local, consiler parlamentar, consilier de ministru, sau patron de post de televiziune si conduce in prezent Departamentul Partidului Conservator ce se ocupa de Romanii din Afara Granitelor, va fi desemnat sa se ocupe de aceeasi cetateni romani, din diaspora, dar de aceasta data avand baza logistica a MAE, este un semn ca ne indreptam catre o stare de normalitate.
Spun asta pentru ca , din pacate, in trecutul nu prea indepartat, am vazut dese cazuri in care oameni, care nu aveau nici o legatura cu un anumit domeniu, erau pusi sa conduca destinele unor ramuri vitale ale economiei, sau culturii romanesti, iar rezultatele au fost cele pe care le stim cu toti.
Un caz pozitiv asemanator s-a petrecut si cu doamna Maria Grapini care, din postura de Coordonator al Departamentului Economic al PC, a fost nominaliz