Predica înaltului ierah a avut ca temă centrală reîntoarcerea poporului român la bunătatea şi generozitatea care l-au caracterizat dintordeauna. I-au ascultat îndemnurile, într-o linişte deplină, mii de gălăţeni, care apoi şi-au aşteptat civilizat rândul la aghiazmă şi s-au comportat ireproşabil până la finalul ceremoniei.
Cel puţin şapte mii de gălăţeni s-au adunat duminică, de Bobotează, pe Faleza Dunării din Galaţi pentru a lua parte la „sfinţirea apelor” şi pentru a asculta cuvintele rostite de către ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos
În predica rostită după slujba Sărbătorii botezului lui Iisus Cristos, Înaltul ierarh le-a vorbit credincioşilor despre „nevoia de solidaritate pentru o umanitate unită, blândă şi smerită, o umanitate îngăduitoare”.
„Vă aflaţi aici pentru un ideal, sfinţirea omului. Fără a conştientiza asta, putem cădea uşor în rutina unor banale tradiţii. O sărbătoare, care nu are filon creştin, nu este binefăcătoare pentru că astfel omul, chiar şi în timpul sărbătorilor, luptă împotriva fratelui său, îl desconsideră. Învierea Domnului şi Botezul Domnului trebuie simţite în legătură cu dătătorul lor, Fiul Lui Dumnezeu şi trebuie să aducă solidaritate, bunătate şi înţelegere. Numai astfel ridică din orice durere şi orice suferinţă, din orice neîmplinire umană şi socială. Existăm împreună şi trebuie să ne pese unuia de celălalt pentru simplul fapt că suntem cu toţii fraţi. Aici, pe malul Dunării, şi apoi în continuare, în vieţile dumneavoastră, să nu uitaţi să fiţi din nou un popor al frumuseţii lăuntrice”, i-a îndemnat pe creştinii gălăţeni Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Predica de Bobotează a ÎPS Casian Crăciun a fost centrată pe fenomenul deprecierii relaţiilor dintre români, pe tot mai rar întâlnita toleranţă şi generozitate creştinească, şi a îndemnat la reconsiderarea acestora în raport cu credinţa adevă