Ca în fiecare an, în toată ţara credincioşii au stat la cozi, încă pe la primele ore, pentru a fi siguri că nu ratează sticla cu apă sfinţită care li se cuvine. În unele oraşe oamenii au aşteptat civilizat, iar în alte cazuri s-au îmbrâncit şi a fost chiar nevoie de intervenţia medicilor, din cauza aglomeraţiei.
BRAŞOV
Sute de oameni au venit să asiste la slujba de la Biserica de lemn şi să ia apă sfiinţită. Preoţii au pregătit butoaie de 200 de litri dotate cu robinet. Credincioşii au stat cam o oră la coadă pentru a lua agheasmă. Oamenii sunt convinşi de minunile pe care le poate face apa sfiinţită. „Bem apă sfiinţită pentru a fi sănătoţi şi a fi feriţi ce cele rele“, a spus Ion Bucur, din Braşov.
PLOIEŞTI
Sute de ploieşteni au venit duminică dimineaţă la Catedrala „Sfântul Ioan“ din centrul oraşului pentru a-şi lua agheasmă. Unei femei i s-a făcut rău la coadă. Catedrala „Sfântul Ioan“ este biserica preferata ploieştenilor pentru agheasma de Bobotează, astfel că aglomeraţia este inerentă. Cu mult timp înainte de terminarea slujbei de Bobotează de la Catedrală, sute de persoane s-au aşezat de o parte şi de alta a bisericii, la tradiţionalele cozi din fiecare an pentru apă sfinţită.
GIURGIU
Slujba de sfinţire a apei a fost ţinută de un sobor de preoţi condus de Episcopul Giurgiului, Prea Sfinţitul Ambrozie la Catedrala Adormirea Maicii Domnului. De teamă să nu rămână fără agheasmă, oamenii s-au îmbulzit pentru câţiva litri de apă sfinţită. Alţii s-au transformat în mici afacerişti, vânzând nestingheriţi busuioc (unul dintre simbolurile Bobotezei) în apropierea bisericilor.
ALEXANDRIA
Credincioşii n-au ţinut seama de cele sfinte şi s-au îmbrâncit pentru a lua aghiasmă. Mai aveau puţin şi se luau şi la bătaie refuzând să creadă că apa sfinţită ajunge pentru toţi. În cele din urmă cu toţii au plecat spre case mulţu