În ultimii ani, în muzică s-a „remarcat“... absenţa aproape completă a unor noi formaţii rock. Cei de la Coldplay sau Muse sunt printre puţinii care chiar fac parte din cultura de masă a tinerilor.
Poate fi un pic melodramatic să susţii că rockul a murit, în timp ce formaţiile de indie-rock umplu scenele sau când veteranii acestui gen reuşesc să-şi menţină fanii de-o viaţă, potrivit „The Telegraph“. Dar, cu siguranţă asta spune ceva despre „starea naţiunii Rock“.
În ultimii ani, orice a însemnat chitară într-o formaţie rock, a însemnat, de fapt, banjo, folk sau alte asemenea „solo-uri“ în mijlocuri unor melodii. În 2014, fiecare casă de muzică, mare sau mică, pare să împingă în faţă în 2013 o formaţie care face muzică bazată pe chitară. Kodaline, Palma Violets şi Strypes sunt în noul val de formaţii tinere, poate chiar prea tinere, care par să aibă nevoie de un bilet de voie din partea părinţilor să poată concerta noaptea târziu.
Haim este un trio rock din Los Angeles cu tentă pop, iar Bastille, Savages şi Little Green Cars sunt printre formaţiile care te fac să-ţi doreşti să dai amplificatorul la maxim şi să speri că nu se vor sparge geamurile. Dar poate totul se va dovedi doar o speranţă deşartă din partea unei industrii care este nostalgică după trecutul său glorios.
„Iron Man“ interpretat de Ozzy Osbourne împreună cu Metallica la intrarea Black Sabbath în Rock and Roll Hall of Fame în 2006
E posibil ca, anul acesta, totul să cadă în cârca veteranilor rockului. Black Sabbath, AC/DC, Rage Against the Machine, Pearl Jam, Iron Maiden, Motörhead şi Anthrax sunt aşteptaţi să revină pe scena muzicală. Robert Plant poate că a renunţat la Led Zeppelin, dar este invitat să colaboreze pe noul album al formaţiei Primal Scream. Se vor întoarce şi cei de la Stereophonics, Kings of Leon şi Bon Jovi, iar Depeche Mode va