Un sculptor din Marea Britanie va ridica o statuie în memoria doctorului care l-a operat pe tatăl său, ajutându-l să ducă o viaţă normală, scrie Daily Mail.
Michael Jennings, locotenent al armatei britanice în cel de-al Doilea Război Mondial, a suferit un accident groaznic în octombrie 1944, când un tanc a explodat în apropierea lui, arzându-l pe faţă şi mâini. Bărbatul a fost operat de chirurgul Archibald McIndoe, care i-a redat parţial înfăţişarea dinainte de accident.
În semn de mulţumire pentru fapta sa, fiul lui Michael Jennings, Martin, i-a construit o statuie chirurgului, pe care o va amplasa în faţa spitalului unde a lucrat acesta, în West Sussex.
Martin Jennings a precizat că tatăl său - medaliat cu Crucea Militară pentru faptul că, după explozie, s-a întors în tanc pentru a lua medicamente pentru ceilalţi soldaţi răniţi – nu a prea vorbit acasă despre tragicul accident de pe câmpul de luptă.
Astfel, Jennings junior a înţeles cu adevărat suferinţa tatălui său şi eforturile lui McIndoe abia când a vizitat spitalul unde a lucrat acesta din urmă şi a văzut două fotografii cu tatăl său, una dinainte şi una de după operaţie.
captură Daily Mail
Doctorul neo-zeelandez Archibald McIndoe, care a murit în 1960, a rămas în istorie prin metoda sa inovatoare de vindecare a arsurilor, care presupunea înlocuirea pielii arse cu piele din alte părţi ale corpului.
Un sculptor din Marea Britanie va ridica o statuie în memoria doctorului care l-a operat pe tatăl său, ajutându-l să ducă o viaţă normală, scrie Daily Mail.
Michael Jennings, locotenent al armatei britanice în cel de-al Doilea Război Mondial, a suferit un accident groaznic în octombrie 1944, când un tanc a explodat în apropierea lui, arzându-l pe faţă şi mâini. Bărbatul a fost operat de chirurgul Archibald McIndoe, care i-a redat parţial înfăţişarea d