Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino Bucureşti va primi anul acesta, de la Ministerul Sănătăţii, 8 milioane lei pentru modernizarea liniei de fiolaj şi dobândirea unui certificat care să ateste regulile de bună practică de producţie (GMP). Lucrările ar urma să fie gata în jumătate de an de la primirea banilor. „În proiectul de buget, am alocat o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiţie începute la institut. Conducerea unităţii m-a asigurat că în şase luni, cu aceşti bani, va avea posibilitatea să finalizeze lucrările restante pentru pentru linia de fiolaj şi dobândirea GMP”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Ministrul a mai spus că tot pentru institut se vor aloca suplimentar aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei secţii de vaccinuri de la Iaşi. „Secţia este în prezent nefuncţională. Analizăm posibilitatea de a transfera această secţie la Bucureşti, astfel încât institutul să devină independent în producţia principalelor tipuri de vaccinuri şi să înceapă exportul”, a subliniat Nicolăescu.
Anul acesta Ministerul Sănătăţii îşi propune să achiziţioneze 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, iar dacă linia de producţie de la Institutul Cantacuzino va fi funcţională, există posibilitatea ca aceste produse să fie achiziţionate mai ieftin decât preţul pieţei.
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino Bucureşti va primi anul acesta, de la Ministerul Sănătăţii, 8 milioane lei pentru modernizarea liniei de fiolaj şi dobândirea unui certificat care să ateste regulile de bună practică de producţie (GMP). Lucrările ar urma să fie gata în jumătate de an de la primirea banilor. „În proiectul de buget, am alocat o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiţie începute la institut. Conducerea unităţii m-a asigurat că în şase lun