Dieta cu ceai roşu este foarte populară în lume, iar japonezii au denumit ceaiul roşu elixirul vieţii îndelungate. Are o culoare roşu aprins, gustul este foarte fin şi plăcut, nu este atât de tare ca ceaiul verde sau negru şi nu conţine cafeină. Este un ceai blând, care conţine cantităţi importante de vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, sodiu, fier, zinc, cupru şi mangan.
În afara faptului că te ajută să slăbeşti, dieta cu ceai roşu are şi o serie de efecte benefice asupra organismului: scade nivelul colesterolului, combate constipaţia, detoxifică organismul, combate depresia, calmează pielea iritată, întăreşte sistemul imunitar, este benefic în afecţiunile renale şi, nu în ultimul rând, combate apariţia cancerului datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Un alt beneficiu al ceaiului roşu este că diminuează durerile de cap şi elimină insomnia. Recent s-a constat că ceaiul roşu ajută şi la scăderea nivelului glicemiei. În plus, accelerează metabolismul, reduce absorbţia grăsimilor în organism, stimulează digestia şi are un puternic efect anti-aging.
Acum să nu crezi că va trebui să bei numai ceai şi să nu mănânci şi altceva, pentru că această dietă nu este una de înfometare. Într-adevăr, ceaiul roşu este ingredientul-vedetă al acestei diete şi este recomandat să bei patru căni pe zi, la micul dejun, prânz, cină şi gustări. Iată şi care sunt alimentele permise pe perioada acestei diete: produsele lactate, cerealele şi pastele integrale, orezul, peştele, carnea slabă (vită, pui, curcan) legumele şi fructele, ouăle, nucile şi seminţele.
Citeste AICI ce alimente sunt interzise in aceasta dieta
Citeste si
Topul dietelor în 2012
Slăbeşte rapid după sărbători cu ananas
Dieta de opt ore: Mananci ce vrei, dar la timp
Alimente şi obiceiuri care prelungesc durata de vi