Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au făcut public, luni, rezultatul analizelor făcute pe alunele pe care vineri le-au dus la DSVSA mai mulţi tineri care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari.
"Noi am făcut analizele şi a reieşit că acestea erau parazitate. Probabil că au fost depozitate în condiţii necorespunzătoare, iar asta a permit să fie parazitate şi să facă larve", a declarat, luni, Andrei Butaru, director DSVSA Dolj.
Acesta afirmă însă că patronul localului nu poate fi sancţionat pentru că nu există dovezi că alunele provin din restaurant.
"Alunele ar fi trebuit ridcate de noi şi puse într-o pungă care trebuia imediat sigiliată. Noi nu vom lua în calcul acest rezultat. Nu avem de unde să ştim dacă alunele provin de acolo", a mai spus Butaru.
În noaptea de Revelion, aproximativ 600 de persoane care au petrecut la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat.
Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea doljeană Podari, a organizat o petrecere de Revelion, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert, oamenii susţinând că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.
Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, la faţa locului ajungând mai multe echipaje pentru a restabili ordinea.
La rândul său, Costi Gheorghe, patronul localului, declara corespondentului MEDIAFAX că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienţi care erau băuţi şi drogaţi şi care au intrat în bucătăria restaurantului şi au aruncat pe jos tăvile cu mâncare, astfel că nu au mai rămas aliment