Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), care a desemnat ca referenţi, fără să respecte toate etapele concursului, universitari de la „Babeş-Bolyai“ de la Cluj, spune că toate desemnările s-au făcut în mod corect, subliniind că "şi Clujul face parte din România".
Câştigătorii concursului organizat pentru ocuparea unor posturi din Institutele Culturale Române (ICR) din străinătate au fost anunţaţi vineri, 4 ianuarie. Mulţi dintre noii referenţi au fost ex-colaboratori ai lui Andrei Marga, preşedinte al ICR, care a ocupat funcţia de rector la Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB), între anii 1993-2004 şi 2008-2012.
Andrei Marga a răspuns întrebărilor redacţiei "Adevărul" prin intermediul biroului de presă al ICR:
De ce nu au mai existat probele scrisă şi orală (interviul) la concursul pe care l-aţi organizat pentru posturile de referenţi şi de directori adjuncţi la filialele ICR din străinătate?
A fost respectat regulamentul, proba interviu fiind prevăzută în cazurile de egalitate a candidaţilor. Nu a fost prevăzut interviu pentru toţi candidaţii. În acest sens, se poate consulta regulamentul publicat încă din noiembrie 2012.
De ce s-au anuntat rezultatele înainte de termenul pe care l-aţi anunţat iniţial?
Nu s-au anunţat rezultatele înainte de termen. Aşa cum se prevede în regulament, din ziua de 7 ianuarie începe proba de interviu pentru cei selectaţi de comisie. Rezultatele au fost anunţate nu înainte de termen, ci la termen.
Cum se justifică câştigarea posturilor de numeroase persoane de la "Universitatea „Babeş-Bolyai“, unde aţi fost rector? Cum justificaţi aceste desemnări ale unor persoane pe care i-aţi avut colaboratori la UBB?
Şi Clujul face parte din România. Preşedintele ICR, dl Andrei Marga, nu i-a avut colaboratori pe candidaţi, ei aparţinând cu totul altor generaţii.
@N