În pofida crizei, noii parlamentari vor fi cazați la hotel, așa cum s-a procedat și în legislaturile trecute cu aleșii neamului. Cei care nu vor opta pentru varianta hotelului, vor locui cu chirie, iar pentru plata acesteia vor primi o sumă de bani. Unde vor locui parlamentarii constănțeni în mandatul care tocmai a început? Au ales hotelul sau chiria? De câte stele sunt hotelurile? Cum își motivează ei alegerea făcută?
Deputatul USL al Colegiului 1, liberalul Gheorghe Dragomir, a declarat că a optat pentru chirie. „Este o cheltuială mai mică", a menționat parlamentarul constănțean. În continuare, el a explicat că, „în curând, aceasta nu va mai fi o opțiune, va fi obligatoriu să locuim cu chirie, și nu la hotel, Birourile Permanente ale Camerelor urmând să ia, cel mai probabil până în vară, această decizie, pentru a se face economie". În această ordine de idei, Dragomir a afirmat că Parlamentul nu va mai încheia contracte cu hotelurile, pentru cazarea deputaților și a senatorilor.
De câte stele să fie cazarea?
Liberalul Mihai Lupu, deputat în Colegiul 2, susține că până în prezent a stat la hotel în București. Pentru acest an nu a luat o decizie şi se va hotărî în zilele ce urmează.
Deputatul Colegiului 7, social democratul Mircea Titus Dobre, a optat, și el, pentru chirie. „Încă nu se știe sigur, fiindcă este vorba despre buget, dar am optat pentru chirie, pe hârtia depusă la Parlament. Eu nu am proprietăți în București. Nu știu ce sumă va fi alocată pentru chirie, vom afla până la sfârșitul acestei luni", a precizat fostul consilier județean, actual deputat USL aflat la primul mandat parlamentar.
Fostul prefect al județului Constanța, actual deputat al Colegiului 9, Dănuț Culețu, a optat pentru hotel. „O să stau la hotel, la un hotel al constănțenilor, anume Hotel Royal, să câștige și constănțenii, nu doar bucureștenii", a mărturis