Cei mai mulți dintre absolvenții liceelor tehnice nu reușesc să-și găsească de lucru la terminarea liceului. Planul de școlarizare propus pentru anul școlar 2013 – 2014 cuprinde aceleași specializări ca și în anii precedenți.
În viitorul an școlar, liceele tehnice din oraș vor oferi elevilor aceleași oportunități de pregătire, chiar dacă șansele elevilor de a-și găsi de lucru la terminarea liceului, în specialitate, sunt aproape nule. Chiar dacă nu a început încă nici al doilea semestru al acestui an școlar, în școli se pun pe hârtie planurile pentru anul școlar care va începe din toamna lui 2013. Până pe 21 ianuarie, în fiecare unitate școlară se întocmește proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2013 – 2014. Documentul, ce urmează a fi aprobat, apoi, de conducerea inspectoratului școlar județean și de Ministerul Educației, hotărăște specializările pentru care vor fi organizate cursuri, dar și numărul de clase pentru fiecare specializare. Cea mai mare miză o reprezintă clasele a IX-a, având în vedere că numărul absolvențuilor de clasa a VIII-a din acest an este mai mic decât anul trecut.
Liceul Tehnologic “Vasile Sav” este singurul liceu care dorește să aducă o noutate față de anul școlar în curs. Noutatea o reprezintă, de fapt, revenirea la o specializare mai veche, de pe filiera teoretică, profilul matematică – informatică. “Ani la rând am avut această specializare în liceu, la care am reușit să atragem elevi foarte buni. Cei mai buni elevi din școală, cu care am obținut rezultate la examenele naționale și la concursuri, au fost cei de la matematică – informatică. Sperăm să obținem aprobare pentru a putea reintroduce această specializare în oferta noastră educațională“, a spus profesorul Alexandru Onel, director adjunct la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”.
Celelalte licee vor rămâne cu aceleași specializări. “Am discutat