Anul 2012 poate fi cel mai dezastruos an din istoria echipei Unirea Alba Iulia. Dincolo de toate retrogradările, umilinţele suferite în trecut, în acest an echipa ce a adus nume grele în fotbalul românesc şi a făcut multe zile de sărbătoare pentru locuitorii oraşului Alba Iulia, e pe punctul de a dispărea de pe harta fotbalului românesc.
Se pare că mayaşii nu au greşit în totalitate cu venirea sfârşitului lumii, cel puţin nu în cazul Unirii Alba Iulia, sfârşitul e aproape. Abandonată de finanţatori, autorităţi locale şi public, echipa a fost ţinută în viaţă de preşedintele Mihai Dăscălescu, ajutat de antrenorul de la echipa de juniori Florian Brumaru. Cei doi au bătut din poartă în poartă pe la firme pentru a mai obţine fie hrană pentru fotbalişti, fie bani sau alte produse necesare subzistenţei.
Chiar dacă în fotbalul modern, nici o echipă nu începe sezonul fără un cantonament sau fără un stagiu de pregătire centralizat, ei bine uite că echipa pregătităt de răbdătorul Stelian Gherman a rueşit şi această ispravă. Ba mai mult atât timp cât restanţele nu erau colosale, fotbaliştii au obţinut şi victorii în jocuri în care gruparea albaiuliană era privită ca fiind victimă sigură.
Dărmat de problemele existente la club şi cu restanţe cumulate al căror număr nu mai contează, deoarece şansa ca să îşi mai vadă banii munciţi la Alba Iulia sunt mici, antrneorul Stelian Gherman a tras corabia şi a reuşit să unească vestiarul, precum o familie lovită de un necaz, dar cum şi familiile se dezbină aşa au cedat şi elevii lui Gherman. Tehnicianul recunoaşte că această criză nu este doar la Alba Iulia, însă se declară mulţumit de ceea ce a obţinut în debutul sezonului.
Stelian Gherman: „Sunt şanse mari ca echipa să nu mai continue în Liga a II-a”
„2012 a fost un an de criză, un an cu mari probleme, dar cu toate acestea, dacă ne gândim la rece, dacă e