Furnizorii de servicii medicale sunt evaluaţi în această perioadă de către reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, care vor să vadă, astfel, dacă farmaciile, medicii de familie şi spitalele îndeplinesc condiţiile minime necesare pentru a încheia contracte de servicii.
Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, care au susţinut, ieri, o conferinţă de presă, astfel de evaluări se fac o dată la doi ani. De această dată, seria evaluărilor a început în luna decembrie, când au fost verificate farmaciile. „Toate au ieşit bine”, ne-a declarat Daniela Cordea, medic şef al CJAS Sălaj. În lunile ianuarie, februarie şi martie, ,,la puricat” vor fi luaţi medicii de familie, iar apoi va veni rândul spitalelor.
Din informaţiile prezentate la aceeaşi conferinţă de presă de către preşedintele CJAS, dr.Marius Tăutu, anul 2013 începe bine pentru sistemul sanitar, cel puţin prin prisma faptului că s-a comunicat din timp atât bugetul pentru primele luni, cât şi modul în care va fi asigurată finanţarea până la aprobarea bugetului de stat. „Întrucât bugetul de stat, la care bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este anexă, nu a fost aprobat de parlamentari, activitatea din sistemul sanitar se va desfăşura până la 1 martie pe baza actelor adiţionale la contractele valabile pe 2012”, a explicat dr.Tăutu. Sălajul a primit pentru cele două luni suma de 34.654.000 de lei, din care cea mai mare parte revine finanţării spitalelor (13.935.000 de lei) şi medicamentelor compensate şi gratuite (12.912.000 de lei). Preşedintele CJAS spune că atât în privinţa finanţării spitalelor, cât şi pentru medicamente, banii sunt mai mulţi decât cei alocaţi, în medie, anul trecut.
Preşedintele CJAS s-a referit şi la prescripţia electronică, obligatorie de la 1 ianuarie, precizând că toţi medicii prescriptori şi-au instalat aplicaţia ş