La începutul săptămânii, speculatorii futures nu au fost la fel de activi ca în primele două şedinţe ale anului. Cel puţin asta indica numărul de contracte consemnat după aproape jumătate de şedinţă, situat la 375. Valoarea tranzacţiilor era de 4,5 milioane lei. Tendinţa dominantă era una de scădere, cu excepţia preţului aurului care fluctua mixt şi al euro faţă de leu.
Conform datelor de la ora 16.00, cele mai tranzacţionate derivate erau contractele pe preţul aurului, pe raportul euro/dolar respectiv pe indicele Dow Jones. "Prima jumătate a zilei a fost una ternă, cu tranzacţii răzleţe iar participanţii aşteptau sosirea după-amiezii pentru a vedea dacă evoluţia de pe piaţa din SUA îi va determina să intre mai puternic pe piaţă", a explicat un broker. Semnale uşoare de creştere a interesului au apărut în jurul orei 16.00.
Pe piaţa aurului se observau 130 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa februarie. Preţul unciei a crescut cu până la 5,4 dolari, dar apoi a intrat pe minus şi la ora 16.00 cotaţia valora 1646 USD/uncie, în scădere cu 6 dolari. La Londra, preţul aurului a pendulat însă între creşteri şi scăderi după ce în prima săptămână din an a înregistrat pierderi considerabile, întărirea dolarului diminuând cererea de metal preţios ca investiţie alternativă.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 126 pe scadenţa martie. Moneda unică scădea cu 0,18% faţă de dolar şi era cotată la 1,30700 USD. Pe pieţele valutare externe, moneda comună s-a depreciat, îndreptându-se spre minimul din trei săptămâni, pe fondul speculaţiilor că Banca Centrală Europeană va semnala că este dispusă să taie din dobânda de referinţă la întâlnirea factorilor de răspundere care va avea loc în această săptămână. Dacă faţă de dolar scădea, în schimb euro creştea la Sibex în raport cu leul, dar pe o lichiditate foarte mică.