Cluj Arena aduce la buget venituri cu 30% mai mici decât sumele cheltuite pentru întreținerea stadionului. Consiliul Județean Cluj caută soluții pentru rentabilizarea investiției și ia în calcul găsirea unui manager privat al Arenei.
Pentru prima dată de la finalizarea construcției Cluj Arena, membrii Consiliului Județean au recunoscut că investiția nu este, cel puţin până acum, rentabilă.
"Din păcate se dovedeşte că pentru Cluj Arena, o investiţie aşteptată de mulţi iubitori ai fotbalului, nu s-a găsit o soluţie astfel încât să nu fie o piatră de moară a comunităţii. Nu mă refer doar la Consiliul Judeţean. Din punct de vedere financiar e o piatră de moară", a declarat Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj, la Transilvania L!VE.
Cheltuielile cu întreținerea stadionului ajung la 45.000 de euro lunar, iar arena finalizată în 2011 aduce venituri cu 30% mai mici. Consilierii județeni susțin că soluția pentru a echilibra balanța financiară este un management privat.
"Am avut o discuţie cu membrii Consiliului de Administraţie, iar ca strategie în perspectivă ne gândim la un caiet de sarcini în regim de urgenţă, astfel încât să putem organiza o licitaţie naţională şi chiar internaţională pentru un management eficient la această societate", a completat Oleleu.
În prezent, Cluj Arena este administrată de o societate comercială, la care acţionarul majoritar este Consiliul Județean Cluj.