Peste cateva saptamani comisia de arbitri ai Guiness Book va anunta daca sculptura ieseanului Alin Neacsu va intra sau nu in Cartea Recordurilor.
"Pestisorul de aur" concureaza la categoria Cea mai subtire sculptura, aripioara sa dorsala fiind aproape transparenta, de nici macar un milimetru. El a fost creat din marmura romaneasca, adusa la Iasi din localitatea hunedoreana Simeria. De altfel, intregul concept are la baza ideea de Romania si patriotism, dupa cum spune autorul. "Vreau sa se auda si lucruri pozitive despre romani, nu doar ca am furat sau am distrus. Vreau ca, la o suta de ani de la Brancusi, sa se mai vorbeasca despre sculptura romaneasca, despre tehnica slefuitului si simplitatea pe care el a adus-o in aceasta arta", a spus, pentru cancan.ro, Alin Neacsu, unul dintre cei mai bine cotati artisti ieseni ai momentului. El a lucrat cateva luni la "Golden Fish" si este multumit de rezultat. Spera acum ca si specialistii Guiness Book sa gandeasca la fel. "Dureaza ceva timp deliberarea, pentru ca au foarte multe propuneri din toate domeniile", spune artistul. Daca Pestisorul va fi desemnat castigator, el va primi un certificat din partea celor de la Guiness. "Nu ma intereseaza sa castig faima sau bani..Este vorba pur si simplu de a se vorbi despre noi si cu alte cuvinte, in contexte pozitive", a punctat Alin Neacsu pentru cancan.ro.
Specialist in Brancusi
Creatorul "pestisorului de aur" a urmat cursurile Universitatii de Arte Plastice (UAP), Decorative si Design "George Enescu" din Iasi, specializarea Sculptura, dar si o bursa privata post-universitara in Catania, Italia specializarea fiind in sculptura clasica, moderna si brancusiana. Portofoliul sau contine peste 180 de lucrari din bronz, marmura, piatra si lemn, ai caror beneficiari sunt oameni sau firme din Romania dar si din Europa.
Gina Artenie
vezi comentariile