Spitalele CFR din ţară vor fi trecute în subordinea administraţiilor locale sau judeţene, iar Casa de Sănătate din cadrul ministerului Transporturilor va fi subordonată Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate. Declaraţia îi aparţine ministrului Relu Fenechiu, care a mai adăugat că aceste modificări vor fi făcute în cel mai scurt timp posibil. La Cluj-Napoca, Ministerul Transporturilor administrează un spital şi o policlinică. Autorităţile locale şi judeţene nu au fost încântate la aflarea veştii.
Potrivit lui Relu Fenechiu, unităţile spitaliceşti din cadrul Ministerului Transporturilor îşi aveau utilitatea pe vremuri, când CFR avea în subordine un număr mare de angajaţi, care trebuiau să efectueze analize aferente domeniului lor de muncă. Acum, însă, aceste analize pot fi făcute în orice spital, tocmai de aceea, ministrul doreşte această schimbare.
"Casa de Sănătate a ministerului va fi practic înghiţită de CNAS iar spitalele vor fi preluate de Ministerul Sănătăţii care va decide în urma unor studii cine le va prelua, consiliile judeţene, consiliile locale sau dacă sunt de anvergură naţională pot să rămână la Ministerul Sănătăţii", a declarat Fenechiu.
Potrivit acestuia, se va face o analiză amănunţită pentru a hotărî cine va prelua spitalele CFR. Un lucru e cert: nu vor exista modificări ale bugetului alocat fiecărui spital în parte. "Problemele bugetare sunt aceleaşi , indiferent de structura de care aparţin, pentru că modul de finanţare este identic", a mai spus ministrul.
Autorităţile locale şi judeţene din Cluj nu s-au bucurat la aflarea veştii. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a declarat că autoritatea face eforturi financiare mari pentru administrarea celor şase spitale aflate în subordine. Uioreanu a mai spus că a iniţiat, în paralel, un demers prin care să obţină finanţarea necesară modernizării Spitalului CFR