Interviu cu primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş
Dezvoltarea pe care a cunoscut-o oraşul Sebiş în ultimii ani se poate vedea la tot pasul. Progrese s-au înregistrat cam la toate capitolele, lucru recunoscut de toţi locuitorii oraşului dar mai ales de cei care nu au mai trecut prin oraş de câţiva ani. Chiar şi cei mai cusurgii dintre localnici au fost nevoiţi să se plece în faţa evidenţelor: oraşul Sebiş are altă faţă şi cu totul altă abordare faţă de problemele cetăţenilor săi – fie ei tineri sau mai vârstnici iar la tot pasul se vede mâna de gospodar – cum se zice. Printre localnici chiar circulă în mod curent aprecierea că s-a văzut şi simţit foarte distinct mandatul în care Gheorghe Feieş a lipsit de la conducerea oraşului.
Pentru că suntem la început de an în discuţia purtată cu primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş am dorit să atingem şi unele aspecte legate de problemele acestui an despre care sociologii şi economiştii s-au pronunţat că va fi unul greu şi controversat dar am insistat şi pe sublinierea reperelor anului ce s-a încheiat.
– Se ştie că anul ce s-a încheiat a fost unul greu, cu o încărcătură socială şi politică deosebită şi nici 2013 nu se prevede a fi unul uşor; dimpotrivă. Prin urmare, ce a însemnat pentru dumneavoastră anul 2012, domnule primar?
– Trebuie să spun că anul 2012 a fost pentru mine un an greu; asta prin faptul că eu am avut de susţinut două campanii electorale care au însemnat, pe lângă cheltuieli de energie şi bani, foarte mult stres. Tot în anul 2012 am început să obţin investiţii pentru oraş, ceea ce a presupus alte eforturi suplimentare din partea mea – şi a echipei mele, fireşte; eu nu mi-am făcut nici un concediu în ultimii 23 de ani. Am considerat, de asemenea, că trebuie reevaluate unele aspecte. În această idee vreau să spun că am renunţat la focul de artificii din noaptea dintre ani pentr