Bilanţul făcut de ISU Olt, arată că, în doar opt zile care au trecut din noul an, o persoană a fost murit şi trei au fost rănite, în urma unor incendii cauzate de coşurile de fum defecte sau necurăţate şi a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate.
Pompierii olteni trag un nou semnal de alarmă, avertizându-i pe cetăţi cu privire la coşurile de fum defecte şi la starea mijloacelor de încălzire. În doar opt zile, câte au trecut de la începtului anului, în judeţul olt au fost înregistrate trei tragedii cauzate de aceşti factori.
O femeie în vârstă de 85 de ani a murit carbonizată după ce coşul de fum al sobei, defect fiind, a provocat un incendiu care a distrus locuinţa în totalitate. Fumul produs i-a provocat moartea prin asfixiere, flăcările izbucnite transformând totul într-un uriaş rug.
O altă femeie din Vâlcele se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce s-a transformat într-o torţă umană în urma aprinderii hainelor, după ce a căzut peste un reşou improvizat.
În plus, doi olteni, care au verificat butelia de aragaz cu flacără, au ajuns la spital din cauza scăpărilor de gaze, iar o mare parte din gospodărie le-a fost distrusă.
„Acestea au fost doar trei incendii produse în primele zile ale lunii ianuarie, care au adus cu ele suferinţă şi moarte”, a declarat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Pentru a preîntâmpina apariţia unor incendii în locuinţă sau gospodărie, Serviciul Prevenire al ISU Olt recomandă câteva măsuri de prevenire: verificaţi încă o dată coşurile de fum; curăţaţi şi reparaţi coşurile de fum dacă aţi constatat crăpături, fisuri sau urme de fum pe acestea; folosiţi doar material combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea