Miercuri, 9 ianuarie, între orele 12.00 şi 14.00, mai mulţi locuitori din cartierul Cotroceni vor organiza un miting în faţa Ministerului Dezvoltării, pentru a cere oprirea lucrărilor la blocul de şapte etaje ce se ridică pe strada Carol Davila nr. 21 A. De asemenea, aceştia solicită Inspectoratului de Stat în Construcţii să înainteze un dosar penal pentru lucrările la acest imobil.
Imobilul în cauza are o poveste mai lungă, fiind început încă din 2008 printr-o asociere a firmei Euro Grup Intertrade SRL, cu Valeriu Stoica şi Marius Locic.
În momentul de faţă executarea autorizaţiei de construire este suspendată prin sentinţa Tribunalului Bucureşti din 30 mai 2012. „Cu toate acestea, lucrările au reînceput pe 18 decembrie 2012. Sesizat pe 20 decembrie 2012, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a luat nicio măsura până în acest moment“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.
Locuitorii cartierului Cotroceni susţin că lucrarile de construire la imobilul din strada Carol Davila nr. 21 constituie infracţiuni din două motive: încalcă dispoziţia Inspectoratului de Stat în Construcţii de sistare a lucrărilor şi sunt lucrări de construire neautorizate (cu autorizaţia suspendată) într-o zonă protejată.
Istoria construcţiei
Printr-un contract de asociere din noiembrie 2008, Valeriu Stoica, Cristiana Salomie şi firma Euro Grup Intertrade SRL (aparţinând lui Marius Locic), fiecare deţinătorul unui teren de aproximativ 400 de metri pătraţi în strada Carol Davila nr. 21A, s-au asociat cu Marius Locic şi cu firma S.C. Locic Imobiliare SRL. Ultimii doi se obligau să construiască pe suprafaţa totală de 1300 de metri pătraţi un bloc de şapte etaje, apartamentele şi birourile din acesta urmând a fi împărţite de cei cinci.
Începând cu decembrie 2008, cei cinci, reprezentaţi de Marius Locic, au început să semnez