SMURD Maramureş, în sărbătoare. Acum 3 ani, mai exact la data de 8 ianuarie 2010, lua fiinţă, în mod oficial, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş. În cei trei ani care au trecut de la operaţionalizarea S.M.U.R.D. în judeţ, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.
"Astfel, de la înfiinţare până în data de 08.01.2013, numărul intervenţiilor S.M.U.R.D. a ajuns la 11.362, din care S.M.U.R.D. Baia Mare- 8.522, S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 1.721 şi S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 1.119, iar împreună cu staţiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă şi S.M.U.R.D. Fărcaşa, operaţionalizate în luna decembrie a anului 2011, în vederea reducerii timpilor de răspuns la urgenţele medicale, totalizează un număr de 13.729 intervenţii.
Din total, pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat 3872 intervenţii, în 2011- 3552, în 2012- 6.175, iar de la începutul acestui an- 130 acţiuni.
Achiziţionarea autospecialelor S.M.U.R.D. pentru dotarea acestor noi staţii a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Judeţean, care a fost partener în Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“. Valoarea totală a proiectului pentru judeţul nostru s-a ridicat la circa 2,8 milioane de euro.
Comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş intenţionează ca, în cursul acestui an, să operaţionalizeze o staţie S.M.U.R.D. în cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Borşa, în funcţie de sprijinul care va fi acordat de către Primăria şi Consiliul Local al oraşului Borşa. Menţionăm că I.S.U. Maramureş are în dotare ambula