Trei familii din localitatea gălăţeană Ghidigeni, care au mâncat dintr-un porc ce fusese sacrificat fără a i se face analizele medicale, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind suspectaţi de trichineloză. La unul dintre aceştia, boala a fost confirmată şi primeşte acum tratament. Trei familii din localitatea gălăţeană Ghidigeni, care au mâncat dintr-un porc ce fusese sacrificat fără a i se face analizele medicale, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind suspectaţi de trichineloză. La unul dintre aceştia, boala a fost confirmată şi primeşte acum tratament.
"Sunt 12 pacienţi internaţi suspecţi de trichineloza. În cazul a doi dintre ei s-a comfirmat clinic existenţa trichinelei spiralis iar în celelalte cazuri ancheta epidemiologică continuă. Au fost alertaţi medicii veterinari care au luat probe din carnea consumată şi a reieşit că aceasta era infectată cu trichinela spiralis. 56 de kg de carne au fost arse", a precizat dr. Valentin Boldea, director Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.
Cei 12 internaţi sun 8 adulţi cu vârste cuprinse între 33 şi 54 de ani şi patru copii cu vâste cuprinse într 5 şi 14 ani. Ei sunt în stare destul de bună probleme pun aceia care au mâncat din carnea tocată crudă dar şi din cârnaţii cruzi afumaţi.
"Chiar dacă există carnea infectată cu trichinela atâta vreme cât ea este fiartă sau prăjită cum trebuie trichinela moare. Dar cei care gustă din carnea crudă sau crud-afumată se infectează. Trichineloza poate fi mortală fără tartament. Perioada de incubaţie a trichinelei e de 14 zile-21 zile de la consum. După ingestia imediată pot apărea în primele 2-3 zile simptome digestive dar nu sunt specifice şi mulţi nu le dau atenţie ,le pun pe seama altor afecţiuni", a precizat dr. Mihaela Debita, Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.
Au dat 1400 de lei pe un poc care i-a băgat în spital
Familia Aurelia şi Marin Ne